Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова излезе в отпуск

...
Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова излезе в отпуск
Коментари Харесай

Енергийният министър излезе в отпуск и питанията за АЕЦ „Белене“ пропаднаха

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова излезе в отпуск и полемиката в Народното събрание по отношение на бъдещето на нуклеарната енергетика пропадна.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че Петкова няма да взе участие в разискванията по запитване от депутатите от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, Иван Генов и Васил Антонов, тъй като Петкова е в отпуск.

В четвъртък енергийният министър беше в Народното събрание на разискванията на продажбата на активите на ЧЕЗ у нас на " Инерком ", с чийто притежател Петкова се познава от години.

Таско Ерменков възрази против отлагането на разискванията и попита по какъв начин по този начин през вчерашния ден Петкова е била в Народното събрание за чуването на Гинка Върбакова, а през днешния ден сутринта не може да пристигна. Това е неглижиране на проблемите, сподели Ерменков.

Съдбта на Петкова към момента е неразбираема. Тя разгласи, че подава оставка поради абсурда с продажбата на активите на ЧЕЗ и познанството и с фамилия Върбакови от 20 години. Премиерът Бойко Борисов сподели, че я приема, с цел да не се хвърли и минимум подозрение за договорката. След това промени позицията си, а от ГЕРБ оповестиха, че Петкова към този момент остава на поста си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР