Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, успокои потребителите, да не

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, успокои потребителите, да не
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: ЧЕЗ ще бъде продаден само на проверен купувач

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, успокои потребителите, да не се тормозят, тъй като доставчикът на ток ЧЕЗ ще бъде продаден единствено на тестван покупател. Държавата ще направи щателна инспекция на претендента за покупател на доставчика на ток в Западна България ЧЕЗ увери тя по време на енергийна конференция, проведена от Българския енергиен конгрес, оповестява Българска национална телевизия. По думите на Петкова към момента ЧЕЗ не е уведомил Министерството за бъдещия покупател.
Според чешки медии най-хубаво предложение за сдружението е направил българският енергиен търговец " Фючър енерджи ". ЧЕЗ е най-големият снабдител на ток у нас. Дружеството доставя с електрическа енергия Западна България, в това число и огромните ни планински курорти.
Трябва да имаме напълно нов закон за енергетиката, съобщи в това време ръководителят на Парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев. Той заяви, че през идната година ще станат ясни резултатите от разбора на Световната банка за либерализацията на енергийния пазар. „ Крайно време е да създадем либерализацията, само че тя не би трябвало да се реализира посредством остарелия закон, тъй като ще са нужни доста промени в него. Трябва да имаме напълно нов закон ”, сподели той, представен от БГНЕС.
Добрев добави, че в границите на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, в София ще се организира междупарламентарна комисия по енергетика, в която ще вземат присъединяване ръководители и членове на енергийните комисии на всички държави-членки на Европейски Съюз. Това събитие ще се състои на 13 и 14 май 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР