Министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи приоритетите в енергийния отрасъл

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи приоритетите в енергийния отрасъл
Коментари Харесай

Петкова: Енергийният отрасъл трябва да се управлява така, че да се гарантира развитието му

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова показа целите в енергийния бранш пред участниците в Шестата политическата академия на Жени ГЕРБ - " Политическата приемливост и консенсус в хода на Българското председателство на Европейски Съюз. Фалшивите вести и езикът на омразата - новият политически инструментариум ". Това оповестява пресцентърът на Министерството на енергетиката.

" Енергийният бранш би трябвало да се ръководи по метод, който подсигурява неговото стабилно развиване в дълготраен проект. За да бъдат предпазени националните ползи, решенията би трябвало да са поредни и стопански обосновани ", е споделила министър Петкова на форума, който е във Вършец от 20 до 22 април.

Петкова е подчертала, че законодателният пакет " Чиста сила за всички европейци " има фундаментално значение за развиването на Европейския енергиен съюз. България си е сложила амбициозната цел да означи оптимален прогрес по досиета от пакета. Страната ни работи интензивно за ефикасното действие на Енергийния съюз, при отстояване на националните ползи, е показала Теменужка Петкова.

Тя е показала настоящите предпочитани тематики от дневния ред на Съвета на Европейски Съюз в региона на енергийния бранш, измежду които са сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, построяването на енергийна инфраструктура със прилежащи страни, реализацията на концепцията за газоразпределителен център " Балкан ", както и създаването на модела за районния електроенергиен пазар.

Проектите в енергетиката са стратегически и не завършват в границите на един мандат, по тази причина е нужна отговорност, поредност и последователност при осъществяване на взетите решения, е споделила още министър Петкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР