Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посланикът на Турция у

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посланикът на Турция у
Коментари Харесай

Петкова обсъжда износ на ток към Турция с посланика на страната у нас

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и посланикът на Турция у нас Хасан Улусой разискаха опциите за експорт на електрическа енергия от България за Турция. Двамата организираха диалог за капацитета на енергетиката за развиване и задълбочаване на връзките сред двете страни.

 Цената на тока за бизнеса скача с сред 30 и 60% от идващия месец
Цената на тока за бизнеса скача с сред 30 и 60% от идващия месец

Работодатели и синдикати готвят взаимни митинги

Освен износа на електрическа енергия двамата разясниха и развиването на плана за междусистемна газова връзка сред България и Турция, както и модернизацията на директния газопровод към Турция.

От своя страна Петкова подчертава върху енергийната сигурност и диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ както за нашата страна, по този начин и за целия район на Югоизточна Европа като главен приоритет в работата на държавното управление в региона. Министърът срещна и посланика с концепцията за създаване на европейски газоразпределителен център " Балкан ".

 Бизнесът вижда икономическа шизофрения в българската енергетика
Бизнесът вижда икономическа шизофрения в българската енергетика

България има администрация да ръководи целия свят

Припомняме, на конференция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), която се организира на 22 януари във връзка със спекулативното нарастване на цената на тока за бизнеса , ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев съобщи, че електрическата енергия и газта са първични материали, а не артикули с висока добавена стойност. " Ние първо би трябвало да зареждаме личните си потребности, преди да стартираме да изнасяме, тъй като тези потребности обезпечават на промишлеността и по-високите заплащания. След това би трябвало да мислим по какъв начин да подаряваме тази сила. "
По думите на Домусчиев "...като приказваме за държавната енергетика, мъчно може да кажем нещо хубаво. Трудно може да се преструктурира такава мафиотска организация ".

В хода на срещата изпълнителният ръководител на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев съобщи, че българската енергетика има свръхвъзможности, в това време търсене няма, а цените се повишават. " Това е икономическа шизофрения, която се дължи на неприятно и порочно ръководство ", отсече той.

 Работодатели се чудят ще има ли бистрота на пазара на електрическа енергия
Работодатели се чудят ще има ли бистрота на пазара на електрическа енергия

АОБР смята, че на свободния пазар електрическа енергия се предлага единствено от АЕЦ Козлодуй, Топлоелектрическа централа Марица изток 2 и от време на време от НЕК

Припомняме и че работодателите приготвят митинги по отношение на повишаването на електрическата енергия за бизнеса .
Този въпрос даже събра на една маса работодатели и синдикати - на 20 декември 2017 година синдикати и работодатели седнаха на една маса, с цел да обсъдят казуса със спекулативното повишение на цената на тока. Те приканиха министърът на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме съответни ограничения по въпроса.
Тогава ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов съобщи: " В залата се сподели нещо значимо, когато работодатели и синдикати са на " един ум ", значи нещо в страната не е наред. "

 Синдикати и работодатели зоват Петкова за ограничения против повишаването на тока
Синдикати и работодатели зоват Петкова за ограничения против повишаването на тока

Когато работодатели и синдикати са на " един ум ", значи нещо в страната не е наред
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР