Министърът на енергетиката Румен Радев тепърва ще влиза в логиката

...
Министърът на енергетиката Румен Радев тепърва ще влиза в логиката
Коментари Харесай

Енергийният министър се изненада от обещанието за 36 заплати накуп за миньорите

Министърът на енергетиката Румен Радев " занапред ще влиза в логиката " на предлагането да се дадат 36 заплати вкупом на служащи от въглищните централи, които желаят да изоставен. Това сподели той пред кореспонденти след срещата си с управленията на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " и " Мини Марица изток ". На нея бяха поканени и представители на протестиращите, само че по-рано те отхвърлиха да договарят.

Пред публицисти Радев не съумя да даде уточнения към обещаното обезщетение от 36 заплати за напускащи миньори и енергетици. Предложението беше показано първо от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който твърдеше, че то е пристигнало от финансовия министър Асен Василев.

" Не знам защо става дума. Тепърва ще влизам в логиката на предлагането ", съобщи министърът на енергетиката.

Вече втори ден миньори и енергетици стачкуват поради обновените териториални проекти за обективен преход, които са част от Плана за възобновяване и резистентност. Протестиращите блокираха основни пътища в страната, в това число по Автомагистрала " Тракия " и Прохода на Републиката. Те обявиха, че към този момент не желаят да договарят с ръководещите и даже упорстват за оставката на енергийния министър.

Радев увери, че демонстрациите на миньорите и енергетици сега не заплашват действието на енергийната система на страната.

" Аз заставам зад сътрудниците енергетици. Всички, които са излезли като сътрудници сега на митинги, сигурно не заплашват действието на системата сега. Това, че сътрудниците са на открито и стачкуват, не компрометира осъществяването на техните задания ", изясни той.

Министърът удостовери, че териториалните проекти за обективен преход към този момент са изпратени и изясни, че те единствено започват преговорния развой с Брюксел, а не го предопределят.

Според него не би трябвало да се основава напрежение в обществото за конфигуриране на една група хора против друга група хора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР