Министърът на енергетиката Росен Христов лично предостави дарение от 18

...
Министърът на енергетиката Росен Христов лично предостави дарение от 18
Коментари Харесай

Министър Росен Христов занесе лично генератори на българите в Болград

Министърът на енергетиката Росен Христов персонално даде подаяние от 18 генератора в украинския град Болград, където 70% от популацията са етнически българи, написа.

Той бе посрещнат от ръководителя на сдружение “Св. св. Кирил и Методий ” Иван Половнюк, шефовете на гимназията “Георги Сава Раковски ” Снежана Скорич, на Центъра за българска просвета Галина Иванова, ръководителя на Болградския областен съвет Михаил Садаклиев и ръководителя на Болградската районна държавна администрация Генадий Бамбура и др. 

Министър Христов стартира визитата си от гимназията, където учат 500 българчета. В момента образованието там се реализира на смени - 250 деца присъствено, колкото е потенциалът на бомбоубежището, и още толкоз отдалечено. На всеки две седмици групите деца се сменят.

“Впечатляващо и респектиращо е, че това учебно заведение, построено със средствата и труда на българските преселници преди толкоз доста години, през днешния ден продължава да възпитава родолюбие и почитание към България ”, сподели Христов. Той прегледа българския културен център, както и църквата. По думите на локалните електричество има единствено два часа дневно в града, а в околните села няма с дни. Те благодариха за помощта и прибавиха, че с изключение на за гореизброените институции, генераторите ще бъдат употребени и за локалната болница. 

Дарителската акция бе проведена от Министерството на енергетиката и финансирана от сдруженията към БЕХ. Помощта е в отговор на молбата на сдружение “Св. св. Кирил и Методий ”, гр. Болград, с ръководител Иван Половнюк. Именно той се свърза с Министерството на енергетиката с зов за даване на генератори, защото вследствие на военните дейности огромна част от енергийната инфраструктура е разрушена.

Министър Христов съобщи и подаяние от съдружие Гръцки бизнес съвет в България с ръководител Минко Герджиков, които закупиха лакомства и суха храна за сънародниците ни в навечерието на Коледа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР