Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и еврокомисаря по

...
Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и еврокомисаря по
Коментари Харесай

Шефчович и Новак ще обсъждат в Давос строителството на газопроводи


Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и еврокомисаря по енергетиката и Марош Шефчович ще разискват по време на среща на 24 януари в Давос съдействието в региона на енергетиката сред Русия и Европейски Съюз. Сред тематиките е залегнало и разискване на строителството на съветските газопроводи. Това излиза наяве от изявление на съветския енергиен министър пред съветската организация РИА Новости. Няма предложение за разискване на газовите доставки за Украйна.

„ Потвърждаваме, че се договорихме да се срещнем в Давос и да преговаряме по всички тематики от дневния ред сред Руската Федерация и Европейския съюз, които са в компетенциите на господин Шефчович. Това са въпросите в региона на енергетиката, инфраструктурата, БРЕЛ (споразумението за паралелна работа на енергийните системи на Беларус, Русия, Естония, Латвия и Литва), строителството на газопроводи и така нататък “, споделя Новак.
В отговор на въпрос дали ще се разисква въпросът с доставка на съветски газ за Украйна, министърът споделя: „ Такава самодейност не е декларирана “.
Световният стопански конгрес в Давос ще се организира от 23 до 26 януари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР