Министърът на енергетиката Александър Николов ще бъде домакин на международнатаминистерска

...
Министърът на енергетиката Александър Николов ще бъде домакин на международнатаминистерска
Коментари Харесай

Министър Николов ще бъде домакин на министерската среща за регионалното сътрудничество за енергийна сигурност

Министърът на енергетиката Александър Николов ще бъде хазаин на международнатаминистерска кръгла маса в София, отдадена на районното съдействие за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход.

Събитието ще стартира от 10:00 ч. в резиденция „ Бояна “ на 5 май 2022 година (четвъртък) и в него ще се включат министър-председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, генералният шеф на Групово дело „ Енергетика “ на Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен.

Сред поканените участници са ръководители на бранша от основни за района страни – Константинос Скрекас, министър на околната среда и енергетиката на Гърция, Вирджил-Даниел Попеску, министър на енергетиката на Румъния, Зорана Михайлович, вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия, Крешник Бектеши, министър на стопанската система на Северна Македония, Парвиз Шахбазов, министър на енергетиката на Азербайджан, Герман Галущенко, министър на енергетиката на Украйна, Алпарслан Байрактар, зам.-министър на енергетиката и естествените запаси на Турция, и други

Всички те ще дискутират най-актуалните тематики в бранша, изправен пред провокациите на няколко поредни рецесии – пандемията от COVID-19, скокът в цените на енергоносителите, отражението на войната в Украйна върху сигурността на газовите доставки и прочие

Сред акцентите на кръглата маса ще са вероятностите пред районните пазари на еленергия, декарбонизацията и зелениятпреход. Ще бъде разисквано и основаването на първа районна работна група като част от платформата на Европейски Съюз за закупуване на сила.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР