Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна

...
Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна
Коментари Харесай

Павлова иска да сме дигитален хъб за Западните Балкани и IT аутсорсинг дестинация

Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова разяснява пред Българска национална телевизия, че страната ни слага тематиката за европерспективата на Западните Балкани като една от главните по време на предесдателството.

Важен миг от дневния ред е това България да стане цифров хъб за Западните Балкани. Става въпрос за това да станем IT аутсорсинг дестинация .

Коридор №8 и други планове за съгласуваност са част от тематиките, обсъждани по време на взаимното съвещание на държавните управления на България и Македония в Струмица. " Даваме поръчка Българското председателство да бъде балканско председателство . В същия миг би трябвало да сме доста почтени. Не би трябвало да даваме подправени упования. Темата е поставена високо в дневния ред ", разяснява Павлова.

 Борисов пита в Струмица какво по-важно от това да се разбираме
Борисов пита в Струмица какво по-важно от това да се разбираме

Виждам, че ме разбирате добре, което е отговор на всичко останало, сподели с усмивка министър председателят

Поставени са шест целта - пътна съгласуваност, както Коридор №8, по този начин и ЖП съгласуваност, по този начин и въздушни връзки, енергийна съгласуваност, просветителна и цифрова съгласуваност. Перспективата е икономическо развиване и съгласуваност . " Това ще подкрепи туризма, това ще подкрепи бизнеса и стопанската система " , изясни Лиляна Павлова.

Ние ще настояваме за това освен да остане кохезионната политика , само че и да продължи да дава безплатно финансиране на страни по-скоро включили се, добави Павлова. Този вид принадлежности и този вид фондове би трябвало да могат да бъдат отворени и към страните от Западните Блакани. На 6 и 7 декември ще се организира огромна среща с водачите на Западните Балкани и Световната банка и това ще е една от тематиките там - по какъв начин да се разшири съдействието.

 Павлова с паралел сред Търновската конституция и Европредседателството
Павлова с паралел сред Търновската конституция и Европредседателството

" Слава Богу, свършихме делото, за което бяхме извикани ", с тези думи на екзарх Антим I би желала да преде щафетата за европейско бъдеще на Австрия

Две са значимите тематики в дебата за бъдещето на Европа . Едната е обвързвана с миграцията, релокацията на бежанците и тяхната интеграция в нашето общество. Другата част са младежите, бъдещето на Европа . Дебатът за бъдещето минава и през бюджета, и през промените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР