Министър в оставка отправи ясно послание към две световно известни

...
Министър в оставка отправи ясно послание към две световно известни
Коментари Харесай

Министър Събев призова Google и Apple да премахнат приложението на Максим

Министър в оставка насочи ясно обръщение към две международно известни корпорации.

Министерството на превоза и известията през днешния ден алармира фирмите Гугъл и Apple за приложението „ Максим “, което е налично в техните платформи Гугъл Play и Apple App Store.

В изпратено писмо от министър Събев до двете компании се показва, че услугата се прави в несъгласие с нормативите за таксиметров транспорт на пасажери. Той насочва категорично искане да се прекрати предлагането на мобилното приложение на територията на Република България, написа mtc.government.bg.

По време на среща сред министъра на превоза и известията Николай Събев и представители на таксиметровия отрасъл, която се състоя в края май, беше разисквано предприемане на незабавни ограничения за ограничение на нерегламентирания транспорт на пасажери. От сектора потърсиха съдействието на министър Събев за прекъсване на платформата „ Максим “, която прави противозаконен транспорт на пасажери.

Веднага след срещата министър Събев сезира Министерство на вътрешните работи, Комисия за защита на конкуренцията, КРС и Национална агенция за приходите за казуса, за предприемане на нужните дейности от тяхна подготвеност. От институциите не бяха получени навременни отговори в увещание на това, че са подхванати съответни ограничения.

Към сегашния миг сдружението Такси Максим е с прекъсната активност и е в разпродажба. Това е част от ограниченията за безапелационна битка с противозаконните транспорти, които се извършват от Министерството на превоза и известията в последните 6 месеца, се показва още в позицията на министъра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР