Министър Цеков заяви, че стратегически безпорядък характеризира развитието на инфраструктурата

...
Министър Цеков заяви, че стратегически безпорядък характеризира развитието на инфраструктурата
Коментари Харесай

Министър Цеков пред членовете на КАПБ заяви, че тол системата в момента e неефективна

Министър Цеков съобщи, че стратегически хаос характеризира развиването на инфраструктурата в България и разясни: " В момента по едно и също време би трябвало да строим пет или шест автомагистрали, с цел да осигурим добра съгласуваност. Имаме магистрална връзка само с Турция. Според националните ни цели би трябвало да имаме две хоризонтални и най-малко три отвесни оси (Видин-Кулата, Русе-Маказа, Дуранкулак-Малко Търново), само че действително разполагаме с пет автомагистрали в план и в градеж. Нито една рационална страна не би трябвало да възнамерява по този метод ".

Последиците от липса на съответна инфраструктура са повода за закъснялото ни икономическо развиване. Министър Цеков се обърна към участниците в V Годишна конференция на Камарата на автомобилните превозвачи в България като към работодатели и като юридически субекти, които интензивно вземат участие в развиването на стопанската система в страната ни. Заключението, че е мъчно да си транспортьор в България, не е непознато за него и той има ясна визия за положението на пътищата в страната, за неналичието на съответна съгласуваност и обмисляне, подготовка и визия за развиване на инфраструктурата.

Критиките на министър Цеков към тол системата не бяха щадящи. Той уточни прекомерността на санкциите като проблем, който би трябвало да бъде решен в незабавен порядък, тъй като с изключение на финансови загуби, той основава и условия за корупция.

" Вратите на Министерство на регионалното развитие са постоянно отворени за вас. Аз нямам претенцията, че държавната администрация може да разпознава и реши всички проблеми. Ние имаме потребност взаимно с вас да намерим работещите решения, които употребяват стопанската система, бизнеса и потребителите ", съобщи министър Цеков. Той ще продължава да инициира срещи с представителите на транспортните браншови организации, с цел да бъдат търсени решения на проблемите на тол системата, да бъдат разисквани и открити решения във връзка с ремонтите, затварянето на пътищата и опциите за различни направления, които да не блокират бизнеса и стокообмена в България и в Европа. Министър Цеков акцентира, че този разговор е почнал мъчно, поради насъбрано неприятно завещание и бездна в връзката, само че този стадий е преодолян и в този момент работата е градивна. Първите резултати ще са забележими още другата сряда, когато би трябвало да бъде импортирано решение на Министерски съвет за смяна на цената за тол таксите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР