Министър Шишков се срещна със сръбския посланик у нас Н.Пр.

...
Министър Шишков се срещна със сръбския посланик у нас Н.Пр.
Коментари Харесай

Откриват 7-километровия участък от АМ Европа между Драгоман и ГКПП Калотина

Министър Шишков се срещна със сръбския дипломат у нас Н.Пр. Желко Йович, осведоми пресцентърът на Министерство на регионалното развитие.

Поводът за срещата сред министъра на районното развиване и сръбския дипломат в България бе идното разкриване на 7-километров сектор от автомагистрала " Европа " сред Драгоман и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

Министърът насочи покана към посланика и представители на сръбското държавно управление да участват на събитието на 13 април, четвъртък, в 11 часа.

Както даде обещание проектант Шишков трасето ще бъде пуснато за придвижване още преди Великденските празници, с цел да пътуват хората по-лесно и по-безопасно.

" Колкото повече инфраструктурни обекти построяваме сред България и Сърбия, толкоз по-добре и за двата народа ", акцентира по време на срещата районният министър. Той осведоми, че строителят на сектора Драгоман – Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " е заречен до края на май трасето да бъде изцяло приключено и отворено за придвижване.

" Полагаме всички старания преди лятото да бъде отворен, с цел да пътуват умерено хората ", сподели още Шишков и добави, че се чака до двайсетина дни да стартира строителството и на последния сектор от аутобана сред София и Сливница. До края на идната година и този сектор би трябвало да е подготвен.

" Радвам се, че ще имаме подготвена автомагистрала, тъй като когато имаме пътища всичко е по-лесно и за бизнеса, и изключително за връзките сред елементарните хора ", разяснява на срещата сръбският дипломат.

В хода на диалога стана ясно още, че се чака до края на август да завърши и разширението на граничния пункт.

В срещата участваха и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков и шефът на Агенция " Митници " Павел Геренски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР