Министър-председателят заяви дори в Брюксел, че няма доказателства за вината

...
Министър-председателят заяви дори в Брюксел, че няма доказателства за вината
Коментари Харесай

Кънев за Скрипал: Бойко и Слави си приличат, малодушни са

Министър-председателят съобщи даже в Брюксел, че няма доказателства за виновността на Русия за офанзивата против някогашния разузнавач и щерка му и към този момент България, за разлика от над 20 други страни, не гони съветски дипломати.

В снощното издание на "Шоуто на Слави " пък водещият Трифонов съобщи:

"Въпреки че няма справедливи доказателства по смисъла на интернационалното право и закона, страните от целия свят се надпреварват да експулсират съветски дипломати, потвърждавайки, че защото евентуално руснаците са отговорни, би трябвало да бъдат осъдени. Как по този начин за едни хора са значими доказателствата, а за други са значими вероятностите? И кой го дефинира? Това не ви ли се коства прекомерно подмолно? Аз не съм безстопанствен юрист, само че знам, че всеки е почтен до доказване на противното. И в случай че не съблюдаваме това предписание, е изцяло излишно да твърдим, че сме правови страни ".

Той даже цитира публицист, който даде образец с опита за ликвидиране на папа Йоан Павел Втори , когато, макар че няма доказателства, международна общност взема решение, че българин е отговорен.

Ето какво написа обаче по този мотив в профила си във Facebook Радан Кънев:

"Твърдението, че с цел да се подхващат дипломатически дейности, са нужни неопровержими доказателства, е изплъзване, или е просто необразовано. Независимо дали изхожда от Бойко Борисов или Слави Т. Трифонов...

Не, външната политика не е наказателно съдопроизводство. Няма самостоятелен съд, няма юристи, прокурори, правосъдни заседатели. Няма хипотеза за невиновност.

Няма -филии и -фобии и други душевен положения . Има народен интерес и преценка по какъв начин да бъде предпазен. В случая националният интерес на България е:

- Да подкрепя общата европейска политика в сигурността, тъй като единствено тя подсигурява границите ни, а и вътрешната ни сигурност;

- Да работи за опазване на общата политика по сигурност с Англия и след Брекзит, тъй като англичаните имат към 50% от целия европейски потенциал в сектора;

- Да се стреми към опазване на единството на НАТО и Западния свят (особено поради все по-несигурната Турция).

Да, нашият интерес е да не се вършим на разсеяни. Още повече поради систематичното разминаване на националните ни позиции с Русия по тематиката Македония.

Разбирам и Бойко, и Слави. Те доста си наподобяват - обичат да се къпят в националната обич и да не си основават проблеми с по-силните от тях. Звучи умно, само че в политическия език е друга дума с "м ". Малодушие... ".

Сидеров: Борисов няма да прави внезапни придвижвания за дипломатите >>

НА ФОКУС: Борисов разгласи жълт код в връзките с Москва >>

АНКЕТА: Трябва ли България да експулсира съветски дипломати? >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР