Министър-председателят оттегли предложението Тодор Тагарев да бъде избран от парламента

...
Министър-председателят оттегли предложението Тодор Тагарев да бъде избран от парламента
Коментари Харесай

Обрат: Оттеглиха кандидатурата на Тагарев, предлагат нов военен министър

Министър-председателят отдръпна предлагането Тодор Тагарев да бъде определен от Народното събрание за министър на защитата. Да заеме мястото на Стефан Янев се предлага Драгомир Заков, посланик от Брюксел.

Проектопредложението е оповестено на уеб страницата на Народното събрание, минути преди изключителното съвещание на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Във вчерашния ден, на изключително съвещание на Министерския съвет, министър председателят Кирил Петков изиска оставката на Стефан Янев от поста боен министър Стефан Янев. Причината за това беше, че Янев е водел външна политика, друга от тази държавното управление, през Фейсбук. " Никой министър няма право на лична външна политика, изключително във Фейсбук. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функционалност на стабилността на държавното управление. Това държавно управление няма да гони непоклатимост, а верни дейности и кардинални позиции. Мой министър не може да употребява думичката " интервенция ", вместо думичката " война ". Операция не може да се назова, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна към този момент са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя щерка ", изясни Петков.

Минути след започването на изключителното съвещание на Народното събрание, на което да се гласоподава оставката на Янев от народните представители, депутатите излязоха в 30-минутна отмора за съвещания по искане на парламентарната група на " Продължаваме промяната ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР