Министър-председателят Николай Денков се включи днес лично заседанията на областните

...
Министър-председателят Николай Денков се включи днес лично заседанията на областните
Коментари Харесай

Премиерът Денков посети пострадалите от наводнения

Министър-председателят Николай Денков се включи през днешния ден персонално съвещанията на регионалните спешни щабове във Враца и Монтана. И посети потърпевши от наводненията след пороите в последната седмица, заяви пресцентърът на Министерски съвет.

От на следващия ден пък стартират срещите на новия Министерство на вътрешните работи министър Калин Стоянов с кметовете на общините, потърпевши от наводненията. Той ще управлява Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, която би трябвало бързо да отпусне средства за възобновяване на потърпевшите региони. А за тази цел би трябвало да има ясна и транспарантна методика за оценка.

" Много е значимо тя да работи непрекъснато, като стартираме да отстраняваме проблемите от най-рисковите места “, акцентира Денков.

С кметовете по места и с регионалните шефове министър председателят разискал опциите за предприемане на повече дейности за попречване на сходни спешни обстановки. Денков е безапелационен, че държавното управление ще води регулярен разговор с локалната власт, с цел да се вземат съответни ограничения като разчистване на речните корита и създаване на насипи, където е належащо.

Премиерът благодари на всички институции за бързата реакция и прегледа провалите върху инфраструктурата в село Хайредин. Заради планувано изпускане на язовир Огоста нощес, там превантивно са евакутирани девет фамилии и стада със селскостопански животни - само че през днешния ден са се завърнали.

В днешната обиколка на засегнатите региони дружно с премиера Денков са се включили началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Александър Джартов и заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР