Министър председателят Николай Денков говори за вчерашните събития около квалификацията

...
Министър председателят Николай Денков говори за вчерашните събития около квалификацията
Коментари Харесай

Премиерът изпрати писмо до УЕФА, уволни зам.-министър

Министър ръководителят Николай Денков приказва за вчерашните събития към квалификацията сред България и Унгария. Премиерът съобщи, че е потърсил връзка с УЕФА за тяхното мнение за организацията на дуела, като съобщи, че ще изиска мнение и от ФИФА. Също по този начин разкри, че има уволнен заместител министър на вътрешните работи поради случаите по улиците на София.

" Вместо футболен празник, наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. Основната причина е в дългогодишното ръководство. Хаотичните дейности към организацията на срещата в допълнение нагнетиха напрежението. Към това би трябвало да прибавим и неточности в организацията на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, които събраха на едно място агитките на футболните тимове.

Искам да благодаря на всички спокойно протестиращи жители и на всички служители на реда, които извършиха дълга си без да демонстрират принуждение в извънредно сложна конюнктура. Но не можем да си затворим очите пред сцените, при които обособени служители на реда биеха и ритаха паднали жители или инцидентно попаднали в техния обхват хора ".

" Отчитайки тези условия започнах следните дейности: Изпратих писмо до Централата на УЕФА и до контролната, етична и дисциплинарна комисия на УЕФА с искане да чуя тяхното мнение по организацията на срещата. Ще потърся позицията на ФИФА ", сподели Денков. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР