Министър-председателят на южната ни съседка Кириакос Мицотакис обеща да защитава

...
Министър-председателят на южната ни съседка Кириакос Мицотакис обеща да защитава
Коментари Харесай

Мицотакис обеща да защити гръцкия суверенитет на фона на „турския ревизионизъм“

Министър-председателят на южната ни съседка Кириакос Мицотакис даде обещание да пази суверенитета на Гърция пред лицето на възходящия ревизионизъм на Турция, отбелязва електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini.
 
В диалог с Борхе Бренде, президент на Световния стопански конгрес, Мицотакис акцентира, че Гърция постоянно ще се стреми „ да поддържа каналите за връзка отворени “ със съседката си Турция.
 
„ От друга страна, в случай че президентът [Реджеп Тайип] Ердоган счита, че няма да пазя суверенитета и суверенните права на Гърция и няма да декларирам пред интернационалната аудитория, че Турция се държи като ревизионистка мощ, тогава той бърка “, предизвести Мицотакис.
 
„ Това държание е изцяло недопустимо “, добави гръцкият водач, като разкритикува Анкара за продължаващите прелитания на турски изтребители над островите в Егейско море.  „ Ще повдигам този въпрос постоянно, когато мога, до момента в който Турция не промени държанието си “.
 
В началото на седмицата Ердоган разгласи, че няма желание да се среща още веднъж с Мицотакис, след рецензиите на гръцкия водач към Турция при неотдавнашното му посещаване в Съединени американски щати.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР