Министър-председателят на Великобритания Лиз Тръс и френският президент Еманюел Макрон

...
Министър-председателят на Великобритания Лиз Тръс и френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Тръс и Макрон: Ще подкрепяме Украйна, докато това е необходи...

Министър-председателят на Англия Лиз Тръс и френският президент Еманюел Макрон подчертаха решимостта си да дават " цялата нужна поддръжка " на Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ", с цел да " възстановят украинския суверенитет и териториална целокупност, да се опълчват на съветската експанзия и да държат Русия виновна за дейностите ѝ ".

Двамата водачи " потвърдиха още веднъж мощните и исторически връзки сред техните две страни ", се показва в взаимното изказване след срещата им в границите на първата среща на върха на Европейската политическа общественост в Прага, написа БГЕНС.

Те се договориха идната среща на върха сред Обединеното кралство и Франция да се организира през 2023 година във Франция, с цел да се реализира прогрес по обновената двустранна стратегия, се споделя в изказването.

" Енергийният преход и отделянето от съветските въглеводороди са общи провокации ", се споделя в изказването, като се прибавя, че Макрон и Тръс са разискали напредъка на двустранното съдействие, по-специално в региона на енергетиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР