Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви в Туитър, че е

...
Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви в Туитър, че е
Коментари Харесай

„Дейли Мейл“: Не се изключва вероятността 39-те жертви в камиона да са българи НА ЖИВО

Министър-председателят на Англия Борис Джонсън съобщи в Туитър, че е ужасяващ от новината за открити 39 натрупа в камион на изток от Лондон, който дошъл в страната от България.

„ Ужасен съм от трагичния случай в Есекс. Получаваме постоянно информация и вътрешното министерство работи в тясно съдействие с полицията в Есекс, с цел да разберем какво тъкмо се е случило. Мислите ми са с тези, които са изгубили живота и околните си “, написа Джонсън.



Секретарят по вътрешните работи Прити Пател съобщи: „ Шокирана съм и съм натъжена от този драматичен случай в Грейс. Сърцето ми е с всички наранени “.

Тя увери, че по случая работят и имиграционните служби, защото една от версиите е, че починалите може да са мигранти.

Полицаите счита, че починалите са или от страната, от която са тръгнали или от страната, до която са желали да стигнат, оповестява „ Дейли Мейл “. Това значи, че не се изключва вероятността жертвите да са българи.

Междувременно българското Министерството на външните работи разгласи, че не разполага с информация по отношение на изявления в английски медии за открити мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е пристигнал от България във Англия.

Посолството ни Лондон е в контакт с локалните управляващи и ревизира случая.



Сиймъс Лийни, управител в северноирландската Асоциация за товарен превоз, разбираем, че има пряк път от Холихед в Уелс, откъдето се счита, че камионът е влезнал във Велкобритания, от Дъблин.

„ Ако камионът е пристигнал от България, влизайки през Холихед (Уелс), това е един нетрадиционен маршрут “, сподели той.

„ Хората споделят, че граничните инспекции са се ускори тук-там като Довър и Кале, по тази причина може би са видели като по-лесен метод да тръгнат от Шербург или Роскоф през Рослер и до пътя към Дъблин.

Това е дълъг заобиколен път и би добавил в допълнение дни към пътуването “, изясни той, представен от "Скай нюз ".

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР