Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан постави под въпрос днес тълкуването

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан постави под въпрос днес тълкуването
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Руската атака срещу Украйна е операция, а не война

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан сложи под въпрос през днешния ден тълкуването на съветската офанзива против Украйна като война, като я назова " интервенция ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Агенцията отбелязва, че по този начин Орбан е повторил изразителност, употребена от съветския президент Владимир Путин.

" Това е интервенция дотолкоз, доколкото няма оповестяване на война сред две страни ", съобщи унгарският министър председател, десен популист, на своята годишна конференция в Будапеща. Така той отговори на въпрос за какво неотдавна е избегнал определението " война " в диалозите си с Путин.

" Някои хора бих характеризирали събитията като " война ". Ние, унгарците, не диктуваме на никого какви думи да употребява, когато приказва за това ", акцентира Орбан. " Ние се радваме, че това не е война ", добави той.

От друга страна унгарският министър председател съобщи, че Украйна е във война, отбелязва ДПА.

Орбан, който от дълго време поддържа положителни връзки с Путин, се срещна с съветския президент по време на форума " Един пояс, веднъж " в китайската столица Пекин през октомври. 

ДПА обръща внимание и на обстоятелството, че на конференцията си през днешния ден унгарският министър-председател е направил двусмислени мнения във връзка със разногласието си с Брюксел за замразените от Европейски Съюз 21 милиарда евро от еврофондовете за страната му.

От една страна, Орбан отхвърли обвиняванията, че цели да свърже този въпрос с проекта на Европейски Съюз за нова помощ за Украйна, възлизаща на 50 милиарда евро. От друга страна, той акцентира, че е твърдо срещу въпросната сума за Киев да е част от бюджета на Европейски Съюз за седем години.

Орбан споделя, че няма да остане нищо, с което да се изплатят блокираните сега средства за Унгария.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР