Министър-председателят на Унгария обяви победа на произведените вчера парламентарни избори,

...
Министър-председателят на Унгария обяви победа на произведените вчера парламентарни избори,
Коментари Харесай

Орбан обяви победа на изборите в Унгария, която може да бъде видяна от Луната... и от Брюксел

Министър-председателят на Унгария разгласи победа на създадените през вчерашния ден парламентарни избори, съобщи Асошиейтед прес.

Орбан изнесе 10-минутна тирада пред скандиращи " Виктор! " представители и последователи на партията си ФИДЕС на следизборна демонстрация в Будапеща.

" Постигнахме толкоз огромна победа, че можете да я видите от Луната и сигурно можете да я видите от Брюксел ", сподели Орбан. Унгарският водач неведнъж влезе в конфликти с Брюксел през последните години, защото е упрекван от Европейски Съюз в уронване на демократичните свободи в страната си.

" Целият свят видя довечера в Будапеща, че християнските демократични политики, консервативните цивилен политики и патриотичните политики победиха. Ние споделяме на Европа, че това не е предишното, това е бъдещето ", съобщи Орбан.

При 75 % преброени гласове предвожданата от ФИДЕС коалиция печели 54,5 % от вота, до момента в който проевропейската опозиционна коалиция " Обединени за Унгария " получава близо 34 % от вота, демонстрират данни на националната изборна комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР