Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм следи под лупа здравословното състояние

...
Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм следи под лупа здравословното състояние
Коментари Харесай

Премиерът на Турция дежурен на телефона заради Наим

Министър-председателят на Турция Бинали Йълдъръм следи под лупа здравословното положение на най-успешния щангист за всички времена Наим Сюлейманоглу след чернодробната трансплантация.

Премиерът на южната ни съседка е претрупан със задачата да бъде в течение с всичко, което се подхваща по отношение на 50-годишната легенда в клиника " Мемориал " в Истанбул, пишат локалните медии. Тя му е сложена персонално от президента на страната Реджеп Таип Ердоган.

62-годишният политик би трябвало да звъни на всеки кръговиден час в болничното заведение за сведения. Освен това, той държи непрекъсната връзка по телефона и с брата на трикратния олимпийски първенец Мухарем Сюлейманоглу , който не е напускал етажа, на интензивното, в което се намира Джобния Херкулес , откогато той бе изместен в " Мемориал " при започване на седмицата.

Наим Сюлейманоглу - седем пъти международен и още толкоз пъти европейски първенец по повдигане на тежести, претърпя осемчасова интервенция за трансплантация на черен дроб, която приключи в късния следобяд. Донор стана негов другар, поискал самоличността му да бъде непокътната в анонимност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР