Mинистър-председателят на Сингапур Ли Хсиен Лун предупреди за възможността от

...
Mинистър-председателят на Сингапур Ли Хсиен Лун предупреди за възможността от
Коментари Харесай

Сингапур: Отношенията между САЩ и Китай се влошават

Mинистър-председателят на Сингапур Ли Хсиен Лун предизвести за опцията от " произшествия " в Тайванския пролив, което съгласно него надали скоро ще намалее на фона на дълбоките съмнения и лимитираната ангажираност сред Съединени американски щати и Китай, предава Ройтерс.

Сингапур ще бъде разтърсван от това мощно съревнование и напрежение в района, заради което би трябвало да се приготви за бъдеще, което ще бъде по-малко спокойно и устойчиво от настоящето, съобщи Лий в телевизионно послание преди националния празник на града-държава

" Около нас се надига стихия. Отношенията сред Съединени американски щати и Китай се утежняват, с неразрешими проблеми, дълбоки съмнения и лимитирана ангажираност ", сподели Лий.

" Малко евентуално е това да се усъвършенства в скоро време. Нещо повече, неточности или злополуки могат елементарно да влошат нещата доста повече ".

Лий съобщи, че икономическите провокации са по-непосредствени и че вероятностите пред Сингапур са " доста помрачени ", като добави, че през идващите месеци държавното управление ще вкара повече ограничения, с цел да помогне на хората да се оправят с възходящите цени.

През последните месеци инфлацията в Сингапур доближи над десетгодишен връх, а централната банка на страната стегна паричната си политика на 14 юли, с цел да се оправи с натиска на разноските.

По-рано градът-държава разгласи пакет от ограничения за подкрепяне най-вече на групите с по-ниски приходи, с цел да помогне за намаляване на нарасналите разноски за живот в резултат на инфлацията и възходящите цени на силата.

" Светът надали скоро ще се върне към ниските равнища на инфлация и лихвени проценти, на които се радвахме през последните десетилетия ", сподели той и добави, че страната с население от 5,5 млн. души би трябвало да възнамерява надалеч напред и да трансформира индустрията, да усъвършенства уменията и да увеличи продуктивността.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР