Министър-председателят на Швеция Улф Кристершон каза днес, че унгарският му

...
Министър-председателят на Швеция Улф Кристершон каза днес, че унгарският му
Коментари Харесай

Орбан уверил Кристершон, че приемането на Швеция в НАТО няма да се отлага

Министър-председателят на Швеция Улф Кристершон сподели през днешния ден, че унгарският му сътрудник Виктор Орбан го е уверил, че няма да бави приемането на скандинавската страна в НАТО, съобщи Ройтерс.

Миналата година след съветската инвазия в Украйна Швеция изиска да се причисли към военния съюз, само че Турция и Унгария към момента не са утвърдили нужните документи, с цел да може тя да бъде призната. Стокхолм се надява да стане член на НАТО по време на срещата на върха на 11 и 12 юли, само че съгласно информация, оповестена през вчерашния ден, гласуването на участието на Швеция не участва в графика на унгарския парламент за идната седмица. По-рано тази седмица маджарски опозиционен политик сподели, че по време на среща депутатите от ръководещите партии са декларирали, че не поддържат гласуването да е в дневния ред за идната седмица.

" Говорих с премиера Виктор Орбан през вчерашния ден и той удостовери доста ясно, че към момента важи това, което ми сподели и последния път ", съобщи през днешния ден Кристершон.

" Унгария няма да бави процеса по ратификация по никакъв метод ", сподели той пред кореспонденти, само че не посочи дали мненията на Орбан значат, че гласуването може да се организира преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

По отношение на интернационалните митинги тази седмица, които избухнаха, откакто мъж изгори Корана пред джамия в Стокхолм, Кристершон сподели, че " счита, че има доста хора, които имат съображение да се замислят. Разбира се, изцяло недопустимо е хора да влизат нелегално в шведските посолства в други страни ".

" Също по този начин мисля, че в Швеция би трябвало да се вразумим. Това е сериозна обстановка в региона на политиката за сигурност и няма причина да наскърбяваме други хора ", добави шведският министър председател.

Шведската полиция упрекна мъжа, изгорил Корана, в подстрекаване против етническа или национална група. В изявление за вестник мъжът се разказа като иракски емигрант, който желае да забрани свещената книга, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР