Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която открито си признава, че

...
Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която открито си признава, че
Коментари Харесай

Сръбският премиер отиде на гей парада в Белград

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която намерено си признава, че е лесбийка, се причисли към стотици деятели с знамена с цветовете на дъгата за белградския годишен гей церемониал , провеждан при засилени ограничения за сигурност поради консервативните нрави в страната, предава AFP.
Ана Бърнабич, на 41 години, стана един от първите водачи на държавни управления по света, намерено признаващ си, че е хомосексуална, когато застана отпред на държавното управление в Белград, само че съгласно доста деятели, хомофобията остава необятно публикувана в страната .
„ Сръбското държавно управление се грижи за всички жители, без значение дали от болшинството или малцинствата, с цел да покаже, че почита различността “, съобщи Бърнабич преди да се причисли към мероприятието, пище още организация " Фокус ".
Мероприятието се организира при засилени ограничения за сигурност, като полицейски хеликоптер непрекъснато кръжи над регионите, през които минава прайдът.
Освен това по улиците, затворени от 08:00 часа сутринта, са ситуирани към 2000 служители на реда – два пъти повече от участниците в гей парада, само че и два пъти по-малко от предходната година, съгласно уредниците.
„ Виждате, че границите на свободата се местят и в това отношение нашето общество е направило голям напредък в последните години “, съобщи сръбският министър председател в изявление, оповестено в неделния брой на сръбско издание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР