Министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила осъди категорично насилието на петъчния

...
Министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила осъди категорично насилието на петъчния
Коментари Харесай

Премиерът на Румъния осъди насилието по време на протестите в Букурещ

Министър-председателят на Румъния Виорика Дънчила осъди изрично насилието на петъчния митинг в Букурещ, което, според думите ѝ, е предизвикано от „ проведени групи “. В тази връзка Дънчила настоя разследващите служби да изготвят незабавен отчет за случилото се, оповестява електронното издание Business Review, представено от организация " Фокус ".
Според Дънчила, която понастоящем е на отмора, в отчетите на Министерството на вътрешните работи се показва, че „ насилствените актове са осъществени от групи добре проведени хора, които са атакували правоохранителните органи, институциите и са нанесли вреди на обществената благосъстоятелност за да провокират спор сред протестиращите и правоприлагащите органи, с цел да показват държавната власт в уязвима светлина ", се споделя в изказване от кабинета на румънския министър председател.
Понастоящем държавното управление в Букурещ чака способените институции да извършат всички нужни следствия, тъй че отговорните за насилствените дейности да бъдат подведени под отговорност, се споделя още в публикувания текст.
В същото време министър председателят е поискала от румънската разследваща работа незабавен отчет за лицата, които са подготвили и предизвикали насилието, както и данни за метода, по който съответните институции наблюдават за дейностите на протестиращите.
„ За страдание, уличното принуждение е съпроводено от редица изказвания на политически водачи, опитващи се да експлоатират в тяхна изгода трагичните последствия от тези събития, като насочат обвинявания против държавните сили и държавните институции, и подтикват жителите против тях ", се добавя още в изказването.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР