Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки обвини Европейския съюз в империалистическо

...
Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки обвини Европейския съюз в империалистическо
Коментари Харесай

Варшава: Трябват реформи срещу империализма на ЕС

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки упрекна Европейския съюз в империалистическо държание по отношение на по-малките държави-членки.
Матеуш Моравецки, министър председател на Полша
" Политическата процедура демонстрира, че позициите на Германия и Франция имат по-голямо значение от всички останали ", написа Моравецки за немското издание " Die Welt ", призовавайки за метод, учреден в по-голяма степен на консенсус.

" Така че имаме работа с официална народна власт и фактическа олигархия, в която най-силните държат властта ", сподели той и добави, че би трябвало да се води битка с империализма на Европейски Съюз, както и с съветския империализъм.

Премиерът, чието националистическо държавно управление на " Право и правдивост " (ПиС) нееднократно е влизало в спор с Брюксел по въпроси, свързани с върховенството на закона, съобщи, че съветската инвазия в Украйна е насочила вниманието към минусите на Европейски Съюз.

Той прикани за " дълбока промяна, която да върне общото богатство и равенството на напред във времето измежду правилата на Съюза ".

Политици от ръководещата партия в Полша обявиха, че Варшава може да отвърне на удара на Европейски Съюз, в случай че страната не получи своя дял от средствата за възобновяване от пандемията. Брюксел алармира, че не е удовлетворен от последните правосъдни промени в Полша./БГНЕС

Варшава / Полша
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР