Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн бе приета в болница

...
Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн бе приета в болница
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия вече е в болница, за да роди първото си дете

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн бе призната в болница за раждането на първото си дете, съобщи БГНЕС.
Тя е втората жена министър председател в света, която ражда по време на мандата си. Първата е министър-председателят на Пакистан - Беназир Бхуто, която през 1990 година роди своята щерка.
" Не съм първата жена, която прави няколко неща по едно и също време. Не съм първата жена, която работи и има бебе. Знам, че това са особени условия, само че има доста дами, които са го правили доста преди мен ", сподели Ардън на 19 януари, когато разгласи, че е бременна от колегата си Кларк Гейфорд. Двамата родители не оповестяват пола на бъдещото си дете.
Официалният термин на новозеландския министър председател беше на 17 юни. Джасинда Ардърн пристигна на власт през октомври 2017 година, едвам няколко месеца откакто оглави партията на труда. Тя съобщи, че счита да употребява 6 седмици отпуска по майчинство. През това време работата ѝ ще бъде поета от нейния заместител Уинстън Питърс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР