Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте заяви пред президента на САЩ

...
Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте заяви пред президента на САЩ
Коментари Харесай

Рюте обеща пред Байдън ракети Пейтриът за Украйна

Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте съобщи пред президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че страната му ще предложи ракети " Пейтриът " на Украйна. Нидерландия ще се причисли към Съединени американски щати и Германия в изпращането на системата за противоракетна защита " Пейтриът " на Украйна, съобщи Рюте пред Байдън в Белия дом.

" Смятам, че е значимо да се присъединим към това и тази заран го разисках и с Олаф Шолц от Германия ", сподели Рюте.

Байдън сподели на Рюте, че чака с неспокойствие да обсъдят методите за подсилване на веригата за доставки, до момента в който посрещаше министър-председателя на Нидерландия в Белия дом. Байдън също по този начин благодари на Рюте за това, че е " доста много корав " в поддръжката си за Украйна.

Рюте съобщи, че Нидерландия е решила да похарчи спомагателни 2,5 милиарда евро (2,70 милиарда долара) в поддръжка на Украйна - известие, което държавното управление направи по-рано.

Очаква се Байдън и Рюте да обсъдят по-нататъшната поддръжка за Украйна, " както и по-нататъшното съдействие в региона на защитата и сигурността и укрепването на двустранните търговски връзки ", се споделя в публично изказване от Амстердам.

През октомври Съединените щати одобриха широкообхватни ограничения, с цел да лимитират опциите на Китай да създава лични чипове, и тогава американски търговски чиновници обявиха, че чакат Нидерландия и Япония скоро да вкарат сходни правила.

Най-голямото нидерландско сдружение е ASML Holding, снабдител на полупроводниковата промишленост.

В петък Рюте съобщи пред кореспонденти, че не усеща напън от страна на Вашингтон да одобри повече ограничавания върху износа на полупроводници за Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР