Министър-председателят на Ливан Мустафа Адиб обяви днес, че отказва да

...
Министър-председателят на Ливан Мустафа Адиб обяви днес, че отказва да
Коментари Харесай

Премиерът на Ливан подаде оставка

Министър-председателят на Ливан Мустафа Адиб разгласи през днешния ден, че отхвърля да образува държавно управление и подава оставка, заяви телевизия „ Ал Хадат ”, представена от БГНЕС.
„ Поднасям своите извинения за това, че политическите сили нарушиха съглашението, към което се стремях в името на сформирането на кабинет. Те не се отхвърлиха да политизират процеса ”, съобщи Адиб след срещата си с президента на страната Мишел Аун.
 Повредени са повече от 85 700 обекта при гърмежите в Бейрут Повредени са повече от 85 700 обекта при гърмежите в Бейрут
Ливанската войска разгласи, че е завършила с интервенциите по почистване на отломките от разрушените здания в кварталите на Бейрут, оповестява...
В същото време той акцентира нуждата да се осъществя самодейността на Франция за стабилизиране на обстановката в Ливан.
„ Трябва да продължи реализирането на самодейността на президента Еманюел Макрон по урегулиране на политическата рецесия, с цел да бъде избавен Ливан ”, акцентира Адиб.
Припомняме, че според пътната карта за урегулиране на рецесията в Ливан, съгласувана от президента на Франция с ливанските политически водачи, новото държавно управление на страната, ръководено от Мустафа Адиб, трябваше да бъде образувано доникъде на септември.
Шиитските партии „ Амал ” и „ Хизбула ” обаче се отхвърлиха от ротационния принцип за заемането на министерски постове и обявиха, че ще вземат участие в държавното управление единствено в случай че за шиитската общественост бъде непокътнат контролът върху финансовото министерство. Това решение беше взето след въведените на 8 септември наказания на Съединени американски щати против някогашния министър на финансите Али Хасан Халил, който е упрекнат за връзки с „ Хизбула ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР