Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви днес по време на

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви днес по време на
Коментари Харесай

Нетаняху: Водим битка за съществуването си срещу чудовищата от Хамас

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден по време на едно от събитията по случай вчерашния израелски ден в памет на падналите във войните и на жертвите на тероризма, че войната в линията Газа е борба за съществуването на неговата страна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Въпросът в тази война е или ние – Израел, или те – чудовищата от " Хамас ", сподели Нетаняху на церемонията по възпоменание на Планината на Херцел (Хар Хазикарон), националния мемориално-гробищен парк на Израел.  " Или битие, независимост, сигурност и благополучие, или изтриване, клане, обезчестяване и послушание ", добави министър председателят.

Седем месеца след невижданата офанзива на радикалната палестинска формация " Хамас " против израелска територия на 7 октомври предходната година и гневния боен отговор на Израел с нахлуване в линията Газа Нетаняху се зарече, че Израел е " решен да завоюва тази борба " и че врагът " ще продължи да заплаща висока цена за своите злодеяния ".

Израелският министър председател добави, че победа над " Хамас " ще значи връщане вкъщи на всички израелски заложници, държани от ислямисткото придвижване. Една такава победа ще подсигурява " нашето битие и нашето бъдеще ", добави той. 

Войната в Газа ще дефинира орисите на израелците за десетилетия напред, сподели на собствен ред през днешния ден министърът на защитата на Израел Йоав Галант, представен от ДПА.

" Това е война без разновидности ", съобщи Галант в своята тирада по случая деня на възпоменанието. " Това е война, която ще продължи, до момента в който не си върнем заложниците, до момента в който не сринем ръководството на " Хамас " и арсенала му и не дадем на Държавата Израел още веднъж благополучие и съзидателност, с цел да се върнат усмивките на лицата на нейните жители ", съобщи министърът на защитата.

При изненадващата кръвопролитна офанзива на " Хамас " на 7 октомври бяха убити към 1200 израелци, множеството от които цивилни, а 250 души бяха отведени като заложници от ислямистите в линията Газа съгласно данни на Израел. По информация на здравното министерство на " Хамас " починалите палестинци при ответната израелска атака в Газа са към този момент към 35 000.

Галант сподели, че една от основните задания на израелската войска е да направи по този начин, че тези близо 250 000 израелци, които се изселиха от региони до границите с Газа и с Ливан поради сраженията с " Хамас " и размяната на огън с ливанската шиитска формация " Хизбула ", да се завърнат по домовете си. 

Според министерството на защитата на Израел от 1860 година (когато първите израелски заселници на Земята на Израел излизат оттатък стените на Йерусалим и основават първите еврейски селища – бел. ред.) във въоръжени спорове са били убити над 25 000 израелски бойци, отбелязва ДПА. От 7 октомври насам гибелта си са намерили над 700 души от израелските сили за сигурност, измежду които 620 военнослужещи, разяснява израелското военно министерство.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР