Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ще пътува до руския град

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ще пътува до руския град
Коментари Харесай

Важна среща за Путин в сряда, пред него ще застане...

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ще пътува до съветския град Сочи в сряда, за среща с президента на страната Владимир Путин, на която ще обсъдят наличието на Иран в Сирия и терзанията на Ерусалим, че Ислямската република се открива за непрекъснато там, пише The Jerusalem Post, базирайки се на известие от кабинета на министър-председателя. Това ще е четвъртата аудиенция на Нетаняху в Русия за последните 16 месеца, доказателство за порасналото въздействието на Москва в района, след военната ѝ интервенция в Сирия. Освен това, израелския министър председател и Путин приказват постоянно по телефона.

В известието от кабинета на премиера написа, че задачата на постоянните срещи с съветския президент е разискването на районни и двустранни проблеми, както и да бъдат предотвратени инцидентни конфликти в небето над Сирия, сред израелските и съветските Военновъздушни сили.

Скоро, откакто Русия изпрати в Сирия през септември 2015 година свои военни, с цел да поддържат президента на страната Башар Асад, Нетаняху дойде в Москва, с цел да сътвори механизъм за попречване на произшествия.

Според думите на чиновник от съветското външно ведомство, макар че Израел и Русия нямат съвпадение на ползите си в Сирия, те имат интерес да избегнат възможни военни конфликти и съдействието сред двете страни по този въпрос е „ чудесно “.

Ерусалим към този момент изрази опозицията си за примирието в Сирия, контрактувано сред Москва и Вашингтон, защото, съгласно него, това оставя иранските военни на позициите им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР