Министър-председателят на Албания Еди Рама съобщи, че съседните на страната

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама съобщи, че съседните на страната
Коментари Харесай

Съседите на Албания изпратиха помощ след земетресението

Министър-председателят на Албания Еди Рама заяви, че прилежащите на страната страни, Европейски Съюз и Съединени американски щати са предложили помощ за справяне с последствията от мощните трусове тази нощ. Той добави, че е разговарял с министър председателите на Италия, Гърция и Турция, както и с представители на посолствата на Европейски Съюз и Съединени американски щати в Тирана.

 © БГНЕС
От Косово е изпратен екип за незабавни обстановки, който да помогне при избавителните акции.

Черна гора и Сърбия също са изпратили свои избавителни екипи в страната.

На днешното си съвещание министерският съвет на Северна Македония ще разиска като първа точка от дневния ред опциите да окаже помощ на Албания.

Междувременно от района на Охрид и Струга за Албания към този момент са отпътували избавителни екипи, измежду които има и лекари, с цел да окажат помощ на управляващите.

Премиерът Зоран Заев разгласи, че доста компании от региона на Охрид, Струга и Кичево, които работят по построяването на пътищата, ще изпратят строителна машинизация за почистване на разрушенията.

От община Скопие за Дуръс е изпратен екип с термални дронове, които да оказват помощ при издирването на затрупани под руините хора.

Турция изпраща три автомобила с екипи от Министерството на здравеопазването и един аероплан на Генералния щаб, които да оказват помощ при акциите по търсене и избавяне на потърпевшите от земетресенията в Албания.

По предписание на министър-председателя Гърция незабавно ще даде помощ на Албания за справяне с следствията от земетресенията.
 Най-малко шест души починаха при земетресението в Албания Най-малко шест души починаха при земетресението в Албания
Силно земетресение в Албания лиши живота на минимум шестима души. Десетки са ранени. Трусът, с магнитуд от 6,4 по Рихтер, нанесе доста вреди и разруш...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР