Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с европейския комисар по съседство

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с европейския комисар по съседство
Коментари Харесай

Премиерът след срещата с комисаря по разширяване: Получихме сериозна подкрепа за подхода към Скопие

Министър-председателят Кирил Петков организира среща с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи, оповестяват от държавния пресцентър.

" За първи път получаваме сериозна поддръжка в Европейския съюз поради новия си метод към Скопие ", акцентира министър председателят Петков след разискването на двустранните диалози с Република Северна Македония.

Правителството ни отстоява българската позиция, съобщи още министър-председателят.

Двамата разговаряха и за обстановката към войната в Украйна и резултатите ѝ върху страните от района, се споделя в известието.

Премиерът Петков срещна Вархеи и с резултатите от срещата на водачи на страни членки на НАТО от Югоизточна Европа, която се организира при започване на актуалната седмица в София по самодейност на българския министър-председател.

Това е втора среща сред Петков и Вархеи. Първата се състоя в Брюксел, където с изключение на тематиката за РСМ, беше разисквано и върховенството на правото.

Министър-председателят подчертава върху поредната политика на кабинета за нулева приемливост към корупцията и за фундаментална промяна на правосъдната система.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР