Министър - председателят Кирил Петков представи кандидатурата на Драгомир Захов

...
Министър - председателят Кирил Петков представи кандидатурата на Драгомир Захов
Коментари Харесай

Кирил Петков срещу опозицията: С такива приятели, не ни трябват врагове

Министър - ръководителят Кирил Петков показа кандидатурата на Драгомир Захов за министър на защитата пред Народното събрание. " Той е с 20 -годишен опит в сферата за сигурност. Работил е като дипломат в НАТО. Той освен познава системата за сигурност, само че и системата познава него. Работи за повишение на противодействието на дезинформацията. Възоснова на солидния му опит го предлагам за министър на защитата " съобщи Петков и добави, че нощес, " до момента в който някои си упражняваха риториката, ние сме изнесли 190 души от Киев. Имаше дребен прозорец и успяхме да ги извадим от града. В последния миг, тъй като сега към Киев се движи колона от 40 км съветски машини. Благодарение на ген. Венев и Външно министерство работиха без да спят до сутринта " сподели министър председателят.

Председателят на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Мустафа Карадайъ изиска преди да се гласоподава кандидатурата на новия министър, министър председателят да заяви претекстовете за оставката на Стефан Янев. Кирил Петков съобщи, че няма по какъв начин един министър да организира лична политика през фейсбук. Правителството не може да бъде залог. " Имаме 4 партии, които поддържат държавното управление и всяко решение се взема в този формат. Когато имаме хиляди починали, ние би трябвало да използваме верните термини, а не да се смекчават нещата. Няма да сведем глава и да кажем дано Великите сили да се схванат. Това държавно управление ще има ясна позиция и когато в една братоубийствена война имаме един агресор и хиляди жертви няма по какъв начин един министър да има лично мнение по тази тематика. И това е повода да желая неговата оставка " съобщи Петков.

Карадайъ не се съгласи с аргументацията на премиера и съобщи, че оставката е поискана преди изказването на Стефан Янев във Facebook. Според него правитеството няма волята и потенциала да усъвършенства живота на хората.

" Свидетели сме на едно безпределно отвлечено и неподплатено самочувствие и хвалебствени слова по собствен адрес. В името на стабилността няма да желаеме оставката на целия кабинет, само че ясно заявяваме че то е нездравословно за страната, демокрацията и държавността. България не е опитна лаборатория, а българските жители не са опитни зайци. Те заслужават ясни отговори и съответни държавнически решения. Запазването на мира е грижа на всеки жител, на всички държавни органи и институции. Мирът би трябвало да се запази, с цената на доста взаимни отстъпки. Можем да запазим мира по света с общи старания. Призоваваме президента за общи старания в името на мира " сподели Карадайъ.

" Ще гласуваме За за оставката, защото няма да е Българска социалистическа партия тази партия, която ще хвърли страната в парлементарна рецесия. Предстоянт тежки времена и би трябвало устойчиво ръководство ", съобщи Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия. " Няма по какъв начин в този миг министър и държавно управление да приказват на разнообразни езици. Не бива да изместваме казуса. Ще осъществим до дъно нашите съдружни съглашения, запазвайки правото всеки от членовете в обединението да взема решения за личните си министри ", разяснява той.

" С такива другари - не ни трябват врагове " съобщи Кирил Петков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР