Министър-председателят Кирил Петков поиска оставката на военния министър Стефан Янев.

...
Министър-председателят Кирил Петков поиска оставката на военния министър Стефан Янев.
Коментари Харесай

Петков поиска оставката на Стефан Янев

Министър-председателят Кирил Петков изиска оставката на военния министър Стефан Янев. Формално това ще се случи публично по-късно през днешния ден, по време на изключително държавно съвещание. Утре ще има изключително съвещание на Народното събрание, на което Янев – длъжностен министър председател в двете държавни управления на президента Румен Радев – ще бъде отхвърлен от държавното управление.

Името на идващия министър на защитата ще бъде препоръчано на по-късно през днешния ден.

Никой министър в това държавно управление няма право на лична външна политика, изключително във facebook. Никой министър не може да споделя, че оставането му е функционалност на оставането на държавното управление. Ние не гоним непоклатимост на държавното управление, а кардинални позиции “, сподели министър председателят Петков.

Той е безапелационен, че военният министър на България не може да се тормози да употребява думата „ война “, „ когато хиляди военнослужещи от двете страни към този момент са убити – бойци, които са по-малки от моята щерка, когато и тази нощ се обстрелва българско малцинство в Украйна “.

Петков е безапелационен, че българският интерес не „ да сведем глава, тъй като преклонена глава сабя не я в този момент “.

Той имаше поради няколкото обществени изявления на Стефан Янев след началото на войната в Украйна, стартирана от Владимир Путин, в които ясно личеше желанието на българския боен министър да бъдем деликатни, когато приказваме за Русия.

„ Когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, което е толкоз очевадно, не можем да кажем че българския интерес е да си мълчим. Българският интерес е когато използваме гласа на българското държавно управление остро да осъжда политики и дейности на великите сили “, сподели Петков.

Петков беше безапелационен, че има поддръжката на всички съдружни сътрудници. Въпреки че е от квотата на " Продължаваме промяната ", Стефан Янев се счита за човек на президента Румен Радев.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР