Министър-председателят Кирил Петков отговори на президента Румен Радев, който по-рано

...
Министър-председателят Кирил Петков отговори на президента Румен Радев, който по-рано
Коментари Харесай

Кирил Петков отговори на критиката на Радев за Македония

Министър-председателят Кирил Петков отговори на президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден съобщи, че българското посещаване в Северна Македония е било преждевременно. Според Петков " освен, че не е било преждевременно, а е било извънредно доста закъсняло ".

" Истината е, че ние сме изгубили 30 години в тези връзки. Не единствено, че не е преждевременно, то беше извънредно доста закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло българската страна да има дейна позиция, да има градивен звук на деяние, да има ясни цели и прецизен метод. Съжалявам, че толкоз години сме изпуснали. Аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване ", изясни Петков.

" Вярвам, че в случай че не желаеме Балканите да не осаната най-бедната, най-корумпираната, най-некординираното място в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен на база добросъседство, икономическо развиване, работа дружно ", уточни още той.

" Сега ще има доста сили, които ще се опитат да спънат този развой. Ако нямаше такива сили, ние от дълго време щяхме да сме в доста положителни добросъседски връзки със Северна Македония. Факт е, че има доста сили на Балканите, които не желаят Република Северна Македония да бъде част от Европейски Съюз. А за какво не желаят? Защото с едни нестабилни Балкани в тази геополитическа обстановка, ще има прерогативи за страни, които съгласно мен, не ни мислят положителното. Но стига сме се оправдали, а да запретваме ръкави и да си вършим работата. Ако го създадем по остарелия метод, където с контра, запъваме се и надали не е нашия метод или никой различен - това ни е довело до мястото, на което сме, до най-ниската точка ", счита Петков.

Той сподели още, че няма да разяснява какво е направил президентът на Северна Македония. " Хубавото е, че външната политика на България и на Северна Македония зависи от министър-председателя и от Министерския съвет на двете държавни управления ".

Той разяснява и последните събития в " Булгаргаз ". " Факт е, че " Булгаргаз " е можело да има доста по на ниска цена микс и доста по-евтин газ ", съобщи Петков.
Свързани вести Президентът скастри Кирил Петков, избързал с визитата в Скопие
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР