Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев

...
Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев
Коментари Харесай

Премиерът Петков разговаря с президента Алиев за доставката на допълнителни количества азерски газ в България

Министър-председателят Кирил Петков разиска с президента на Азербайджан Илхам Алиев опцията за доставката на спомагателни количества азерски газ в България, отвън тези, които към този момент са избрани по отношение на новия интерконектор Гърция-България.

Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят детайлностите по възможни нови доставки, стана ясно по време на диалозите сред българския министър председател и президента на Азербайджан. Петков и Алиев с изключение на двустранна среща, през вчерашния ден организираха и работна вечеря.

В рамките на визитата си в Баку през днешния ден министър-председателят организира среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски връзки с български компании. По време на диалога министър председателят Петков бе осведомен с плановете им. Бе маркирано още, че комерсиалният оборот сред двете страни може да бъде повишен, като нови благоприятни условия има в износа на химически торове от района на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България.

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за поддръжката за назначение на почетен консул на България, който да подкрепи връзките сред компаниите в двете страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР