Министър-председателят Кирил Петков изнесе реч по време на поклонението пред

...
Министър-председателят Кирил Петков изнесе реч по време на поклонението пред
Коментари Харесай

Премиерът от Околчица: Русия, тая мнима защитница на славянството

Министър-председателят Кирил Петков изнесе тирада по време на поклонението пред поета и революционера Христо Ботев на връх Околчица. Той цитира едно от фамозните предизвестия на революционера във връзка с Руската империя: " Русия, тая мнима защитница на славянството, тя използва още по-радикални средства, с цел да изтрие от лицето на земята българските колонии. "

Премиерът напомни, че думите на Ботев са във връзка проблемите с бесарабските българи през XIX в.

Кирил Петков добави, че Ботев е същински образец за свободен човек и с подобен наследник на България " всички ние можем да се гордеем, че сме българи ". " Тоз, който падне в пердах за независимост, той не умира. Няма по-важни и по-верни думи, които през днешния ден дружно можем да кажем, с цел да почетем паметта на Христо Ботев ", посочи още министър председателят в тирада, която четеше.

Петков означи, че в човешката история има доста държавници и управници, като някои от тях са предавали родината. " Някои са се нагаждали към мощните на деня. Наистина малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е направил тъкмо това. Неговият блян е бил свободна България ", уточни министър председателят.

По думите му Ботев не се е уповавал на идеологии, бил е реалист, несклоняем към робството на родината и несправедливостта.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР