Министър-председателят Кирил Петков и министърът на външните работи Теодора Генчовска

...
Министър-председателят Кирил Петков и министърът на външните работи Теодора Генчовска
Коментари Харесай

Генчовска се била подвела, нямало различия за РСМ, убеждава Бориславова

Министър-председателят Кирил Петков и министърът на външните работи Теодора Генчовска говорили в един глас що се отнася до тематиката с ветото към Северна Македония, а самата министърка била подведена, щом счита, че. Това сподели пред БТВ представителят на Министерски съвет Лена Бориславова .

" Смятам, че става въпрос за някакво неразбирателство или заблуждение на госпожа Генчовска. Защото знаем, че външната политика се води от премиера и външния министър ", разяснява тя. И акцентира - съветниците на премира по външнополитически тематики " нямали глас " .

Съветниците, чиято роля е да образуват мнението на държавния глава по тези тематики, обаче нямали значително въздействие , най-малко съгласно Бориславова. " Те нямат роля, това не са лица, които показват мнение пред нашите външнополитически сътрудници. Съветниците поучават. Те не водят външна политика. "
 Петков в РСМ: Само обединени, а не по партии, можем да вървим напред
Петков в РСМ: Само обединени, а не по партии, можем да вървим напред

По думите му би трябвало да обърнем смисъла на термина " балканизация "

Водещата партия явно застава зад външния министър Генчовска и, съдейки по думите на Бориславова, нейната оставка няма да бъде желана : " Щастливи сме, че тя е с нас. Защото за разлика от инерцията, която има във Министерство на външните работи, тя има предпочитание за деен разговор , тя бе и през вчерашния ден с министър-председателя в Битоля. " Тя също по този начин още веднъж преповторила декларираната неведнъж към този момент, най-малко публично, позиция - няма да има " да " от България към Скопие, до момента в който няма съответни резултати.

Засегната бе и тематиката с, който преди дни. " Не съм била очевидец на такава всеобща еуфория и празнуване, каквото се случи в тази нощ . И в случай че пристигна някакво отчаяние, то е, че към момента очевидно го няма цялостния пакет от доказателства и предпочитание на проверяващите органи,, да извършат всестранно следствие ", разяснява Бориславова. И уточни като мотив - към момента бизнесмена-изгнаник в Дубай Васил Божков .
 Лена Бориславова предизвести прокуратурата - да не дава брифинги, а да работи
Лена Бориславова предизвести прокуратурата - да не дава брифинги, а да работи

Прокуратурата не би трябвало да не помни, че с изключение на самостоятелна, и дължи отчетност на хората

По тематиката Българска народна банка и на централната банка - държавният представител още веднъж преповтори тезата на водещата партия - личността на Каринмански не била подкрепена поради подозрения в неговата професионална биография. Не било проблем обаче да остане като началник на бюджетна комисия , какъвто въпрос повдигнаха от ГЕРБ.

" Надявам се, че че сме в четворна коалиция, което значи, че ни би трябвало поддръжка най-малко от тримата ни сътрудници . А в това време по-важното не е да се наложим на някакви постове, това не го разбирам като политика ", прикани към единство държавният представител.

А като цяло - държавното управление имало доста триумфи, счита Лена Бориславова, само че казусът бил в връзката им с хората.
 Има Такъв Народ: Неизбирането на Каримански не е <a href=залог за обединението " >
Има Такъв Народ: Неизбирането на Каримански не е залог за обединението

И тук в действителност ще се води борба да защитим българските национални ползи

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР