Министър-председателят има собствено мнение по въпроси, естествено, президентът, когато смята,

...
Министър-председателят има собствено мнение по въпроси, естествено, президентът, когато смята,
Коментари Харесай

Политолог за престрелките между Радев и Петков: Нито един премиер не е пренебрегвал българския интерес от 1944 година

Министър-председателят има лично мнение по въпроси, естествено, президентът, когато счита, че тези позиции не са допустимо най-хубавите и не пазят националния интерес, той реагира и през вчерашния ден беше първият подобен проблем. Ние всички сме относително учудени, тъй като чакахме, че президент и министър председател някак си ще имат добър синхрон, а това е някак си подправено, подправената бленувана истина, тъй като властта е в единия, до момента в който в президента има голяма морална тежест. Страхувам се, че Македония ще бъде първият подобен спор. Очевидно това е тематика, която ще продължи да провокира разнообразни позиции сред Радев и Петков, и се опасявам, че там има опция нещата да не се развият добре.

Така политологът Слави Василев разяснява в Нова Тв словесните престрелки сред Румен Радев и Кирил Петков. Държавният глава сподели, че визитата на премиера в Северна Македония е преждевременно, а Петков отговори, че даже е извънредно закъсняло.

Петков сподели, че външната ни политика се образува от Министерски съвет. Това какво значи, това значи, че взема решение той, а неговата кардинална позиция е посредством по-прагматичен метод двустранните връзки сред Северна Македония и България да стартират да се развиват, само че това, притеснявам се, че ще е за сметка на българската позиция във връзка с нашите ползи, нещо, което нито един български министър-председател, желая да подчертая, от 1944 година не си е разрешавал да пренебрегне българския интерес, сподели още Слави Василев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР