Министър-председателят и председателят на парламента ще са от ГЕРБ, заяви

...
Министър-председателят и председателят на парламента ще са от ГЕРБ, заяви
Коментари Харесай

Сачева: Премиерът и председателят на НС ще са от ГЕРБ

Министър-председателят и ръководителят на Народното събрание ще са от ГЕРБ, съобщи Деница Сачева от преговорния екип на групировката след диалозите с Движение за права и свободи за кабинет с първия мандат.

От ГЕРБ-СДС изпратиха предложения до всички парламентарно показани партии за среща са държавно управление с първия мандат. До момента са получили отводи от ПП-ДБ и " Възраждане ". Срещите с другите партии са планувани за на следващия ден.

От партията договарят за държавно управление с четиригодишен мандат.

" Говорим за държавно управление, което е на споделената отговорност и документ, който вероятно ще предложим, ще е на този принцип - държавно управление на споделената отговорност по избрани политики.

Получихме доста явен знак и сигнал от хората, които гласоподаваха за това, че нашият проевропейски избор се удостоверява към този момент какъв брой пъти, в това число и от гласоподавателите на Българска социалистическа партия, и в този смисъл няма смисъл да започваме диалози в тази посока ", съобщи Деница Сачева, представена от Българска национална телевизия.

Има подобие в стратегиите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи във връзка с главните цели за страната. Това разясниха от ГЕРБ-СДС след диалози за кабинет с първия мандат с Движението за права и свободи. Приоритетите, по които има единодушие, по думите на Деница Сачева от ГЕРБ са Шенген, еврозоната, стопански напредък, учреден на вложения и ясни политики за пазара на труда и връзката му с образованието, както и модернизацията в защитата, правосъдната промяна и битката с корупцията.

Относно правосъдната промяна и битката с корупцията първата задача ще е определянето на правила и избор на членове на Комисията за защита на конкуренцията, както и нов закон за лишаване на нелегално добито имущество, съобщи Рая Назарян. Постигнато е единодушие, че за Закона за правосъдната власт би трябвало да се изчака решението на Конституционния съд, нужен е и нов Наказателен кодекс, добави тя.

От Движението за прави и свободи в срещата участваха Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Анисова, Байрам Байрам и Елван Гюркаш.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР