Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че откакто

...
Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че откакто
Коментари Харесай

Борисов: Истинската същност на БСП се крие в антикорупционния им закон

Министър-председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че откогато той е в политиката до в този момент Българска социалистическа партия са имали две благоприятни условия за приемането на антикорупционен закон, само че вместо това през 2008 година алените приели закон, който оневинявал всяка корупция в страната по време на ръководството на " Тройната коалиция ".

По време на десетата Лятна академия на МГЕРБ във Варна Борисов прикани групата на ГЕРБ да не влиза в спор с Българска социалистическа партия по отношение на антикорупционното законодателство, тъй като самите дейности на алените били красноречиви за потенциала им. Премиерът също по този начин " задължи " всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат предлагането на Българска социалистическа партия, тъй като то показвало " същинската същина на Българска социалистическа партия ".

 Нинова отхвърля да договаря за фалшификати на битка с корупцията
Нинова отхвърля да договаря за фалшификати на битка с корупцията

Българска социалистическа партия с три условия към ГЕРБ за общ антикорупционен закон

" Три пъти да излезе госпожа Нинова, да се отхвърли от Сатаната, т.е. от закона си за амнистията от 2008 година и да каже: " Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон " - с наслада ще я изслушам ", добави Борисов.

По думите водача на ГЕРБ най-важни за страната ни са инфраструктурните планове и пътните коридори. Като приоритет на този управнически мандат Борисов дефинира завършването на Автомагистрала " Хемус ". Той разяснява и въвеждането на ТОЛ системата, която по думите му ще даде опция за възобновяване на пътищата в страната.

" Ще видите по какъв начин ще се промени България в този район. Всеки ден проследявам развиването на градежа. Над 300 метра има подготвени в тунела под " Шипка ", безапелационен бе Борисов.

 ГЕРБ не желаят да вършат президентска република
ГЕРБ не желаят да вършат президентска република

Цветанов: Политическите съперници излагат като недостатък младостта

Относно парите, които бяха отпуснати на общините, министър-председателят беше безапелационен, че това са пари за неотложни разноски, поискани от кметовете на обитаемоте места. " Искаме да задържим хората в районите. Обновяваме канализация, строим обредни домове, спортни площадки, санираме учебни заведения ", похвали се той.

Според Борисов страната е постоянна - безработицата паднала, а 11 000 души работели за вкарването на всички деца в учебно заведение. " Има деца, които би трябвало да са пети клас, а не знаят писмеността, не познават цветовете. Трябва да си дадем сметка - или всеки един от нас ще дава от заплата си за издръжката на тези хора, или с воля би трябвало да накараме децата да учат и да работят. Не са единствено роми, има и българи ", добави Борисов.

 Антикорупционният закон не става, възмутиха се от БПС
Антикорупционният закон не става, възмутиха се от БПС

Законопроектът на ГЕРБ планува подвластен антикорупционен орган съгласно Крум Зарков

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР