Министър-председателят Гълъб Донев се срещна днес с президента на Република

...
Министър-председателят Гълъб Донев се срещна днес с президента на Република
Коментари Харесай

България ще задълбочи икономическите си отношения с Армения

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна през днешния ден с президента на Република Армения Вахагн Хачатурян. В рамките на работния им обяд в резиденция „ Бояна “ министър председателят Донев посочи обичайно другарските връзки сред България и Армения, както и дългогодишните исторически и културни връзки сред българския и арменския народ.

Акцент в срещата бяха опциите за задълбочаване на търговско-икономическите връзки сред двете страни. Премиерът Донев означи, че за българската страна Армения е обичаен стопански сътрудник, с който желаем да развиваме дълготрайно и взаимноизгодно съдействие – както на двустранна основа, по този начин и в границите на политиката на Европейския съюз за развиване на връзките с Кавказкия и Черноморския район.

Министър-председателят Гълъб Донев и президентът Вахагн Хачатурян обмениха вижданията си по съответните области за задълбочаване на двустранното съдействие, както и за планове и начинания, в които българският и арменският бизнес биха могли да си взаимодействат, в това число по линия на високите технологии, цифровата съгласуваност и връзките.

Двамата особено подчертаваха върху изгодите, които биха произтекли от действието на непрекъснат пряк полет сред София и Ереван. Подобна директна връзка безспорно би имала позитивно влияние освен върху развиването на търговско-икономическите връзки сред България и Армения, само че и върху задълбочаването на съдействието в области като туризма и културата, както и на контактите сред хората.

 

       Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР