Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република

...
Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република
Коментари Харесай

Донев към Ковачевски: София осъжда нападението над Пендиков, искаме бързи мерки за защита на българите

Министър-председателят Гълъб Донев организира телефонен диалог с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата разискаха тежкото престъпно действие, осъществено против жителя на Република Северна Македония с българско съзнание и секретар на организацията „ Цар Борис III “ в гр. Охрид Християн Пендиков, оповестиха от държавната пресслужба.

Българският министър председател изрично осъди побоя против Пендиков, при който са му нанесени съществени телесни повреди. В диалога Гълъб Донев дефинира нападението като изцяло недопустимо, рисково престъпно действие, осъществено против жител на Република Северна Македония с българско съзнание и изиска от страна на локалните управляващи неотложно да бъдат подхванати всички нужни ограничения за отбрана на българите в страната против сходни закононарушения от ненавист.

Заедно с това министър-председателят Гълъб Донев изиска подпомагане при организацията по превозването на Християн Пендиков за лекуване в България. Премиерът Димитър Ковачевски изрази подготвеност за поддръжка при превозването със аероплан на Християн, както и за цялостно следствие на случая и заблуждение под отговорност на причинителите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР