Министър-председателят Димитър Главчевпредлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде

...
Министър-председателят Димитър Главчевпредлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде
Коментари Харесай

Димитър Главчев предлага и земеделският министър да бъде освободен от поста

Министър-председателят Димитър Главчевпредлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде изменен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов, съобщи bTV.

В предлагането си до президента Румен Радевслужебният премиерпосочва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности.

" В резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш, без да се стигне до нужните законодателни и управнически решения с нужната финансова обезпеченост, като да вземем за пример украинската помощ за земеделските стопани за 2024 година и към момента нестартиралата акция по директните заплащания, което основава съществени усложнения в бранша ", показват от Министерския съвет.

Вчера, 15 април, той предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предлагането до президента Румен РадевГлавчев предложипоста да заеме Даниел Митов.

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят уточни нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

bTV научи, че координацията сред главата на държавното управление и министъра на външните работи по време на спора и ескалацията на напрежението сред Иран и Израел била сложна. Имало е усложнение и във връзка с координацията на българската позиция по отношение на офанзивата на Иран .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР