Министър-председателят дължи отговори на всички нас, настоя вицепрезидентът Илияна Йотова

...
Министър-председателят дължи отговори на всички нас, настоя вицепрезидентът Илияна Йотова
Коментари Харесай

Йотова за рокадата в МВнР: Димитър Главчев дължи отговори!

Министър-председателят дължи отговори на всички нас, настоя вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка предлагането за промяна на служебния министър на външните работи Стефан Димитров с Даниел Митов.

Според нея честното отношение е да излезе министър-председателят и да отговори на всички въпроси, а не с изказване, представено от пресцентрове.

" Много е комплицирана обстановката, само че тя е повече комплицирана за цялата страна. Тук не става въпрос за отговорността на една или друга институция, а отговорността пред всички български жители и за жалост, този длъжностен кабинет, най-малко към този момент, не устоя изпита. Ако, фактически, се окаже, че това е кабинет - неслужебен, т.е. не самостоятелен, а партиен, съмненията ще стават все по-големи ", уточни тя.

Йотова удостовери, че познава Стефан Димитров като един от най-хубавите български дипломати.

" Той е бил на работа и в Германия, в този момент е в Черна гора, доста предприемчив, с доста положителни позиции. Не зная какво тъкмо се е пречупило във визията на господин Главчев по този въпрос и за какво той си го е трансформирал за ден и половина. Нямам отговор на този въпрос, по тази причина споделям, че той дължи тези отговори на всички нас ", добави вицепрезидентът.

Илияна Йотова бе безапелационна, че президентът Румен Радев ще взема решение дали да утвърди препоръчаната рокада. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР