Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата може да отпусне стотина

...
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата може да отпусне стотина
Коментари Харесай

Борисов: Ако футболистите ни радват, може да отделим 100 млн. лв. за едно кокетно стадионче

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че страната може да отпусне " стотина милиона " за построяването на нов народен стадион. Той обаче сложи изискване - футболистите да продължат да играят сърцато и да се класират за европейското през 2020 година
Думите му пристигнаха при визитата му при националния тим по волейбол във Варна. Премиерът се срещна с играчите, водени от Пламен Константинов, минути преди утринната им подготовка.
" Ако продължат по този начин и се класират (футболистите), аз мисля, че следващата година може едно кокетно, ново стадионче да им създадем. Ама да е по този начин - като при волейболистите. Първо да зарадват народа, да има искащи да вървят. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им създадем, само че да има за какво ", сподели Борисов.

В последните години тематиката за нов народен стадион няколко пъти изплува, само че без съответни дейности. Сред обсъжданите разновидности бяха за създаване на оборудване във " Враждебна ", както и за изграждане на стадион на мястото на този на " Славия ". България даже кандидатства несполучливо да одобри мачове за Евро 2020 с плана за стадиона в " Овча купел ". В момента футболните национали не престават да играят на " Васил Левски ".
" На " Васил Левски " нали му вършиха ремонт. Вие доста забравяте. Нали го избушиха, откраднаха парите, не му направиха ни козирка, ни зали, нищо, протече. Правихме му отначало ремонт ", добави Борисов по тематиката.

Пир визитата във Варна той посочи приноса на държавните управления си за построяването и модернизацията на спортна инфраструктура. " Инвестирахме над 350 милиона лв. в построяването и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни уреди, са значими, с цел да се стимулират децата ", уточни той и добави, че залата във Варна е била пред срутване.
Борисов посочи, че вложенията са в основата на това сега България да е хазаин на три международни шампионати - по волейбол, художествена гимнастика и гребане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР