Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност и

...
Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност и
Коментари Харесай

Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Държавната организация “Национална сигурност ” и Националната организация по приходите да създадат цялостна инспекция на договорката по продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, както и на сдружението покупател - " Инерком България ". Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Премиерът също по този начин изиска в следствието на всички условия да се включат Комисията за енергийно и водно контролиране и Комисията за финансов контрол.

Борисов беседва с управленията на Национална агенция за приходите и КФН, които го увериха, че следят договорката от четвъртък и ще извършат незабавна инспекция.

" Правителството няма отношение по договорката сред двете частни компании, само че ще употребява ресурса си да ревизира всички условия и да подсигурява енергийната сигурност ", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че договорката за ЧЕЗ разклати държавното управление. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки връзки със притежателите на пазарджишката фамилна компания " Инерком груп ".

Почти незабавно от Брюксел се намеси министър председателят и разгласи, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че персонално той я е посъветвал на този ход, с цел да няма спекулации и подозрения за спор на ползи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР