Министър -председателят Бойко Борисов се срещна днес в Абу Даби

...
Министър -председателят Бойко Борисов се срещна днес в Абу Даби
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на емирство Абу Даби

Министър -председателят Бойко Борисов се срещна през днешния ден в Абу Даби с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян показал по време на срещата, че желае връзките сред двете страни да се укрепват и развиват, както и че знае доста за България и персонално за Бойко Борисов, оповестиха от държавната пресслужба след срещата. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян изразил предпочитание да посети България, допълниха от Министерски съвет.

Премиерът Борисов благодарил за гостоприемството, поздравил шейха от името на българския народ и подчертал, че за него е чест да чуе българския химн в Абу Даби.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян показал интерес към Председателството на Съвета на Европейски Съюз от страна на България тази година и неговия приоритет - поддръжката за евроинтеграцията на Западните Балкани. Борисов споделил по време на срещата, че България и ОАЕ имат общи стратегически ползи в стопанската система, земеделието, строителството, развиването на технологиите и военната индустрия. Борисов споделил още, че Балканските страни са етнически разнородни, само че България е образец за етническа приемливост.

Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е попитал премиера Бойко Борисов за транспортните коридори, които България договаря със прилежащите страни. Българският министър-председател му разказал за идната среща на Съвета за съдействие на високо ниво сред България, Румъния, Сърбия и Гърция на 2 ноември във Варна. Премиерът Борисов показал и удобния бизнес климат, който има в България.

Бойко Борисов уведомил шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, че България желае да взе участие в Световното универсално ревю ЕХРО 2020 в Дубай.

За 2017 година стокообменът сред България и федералната монархия е 202 млн. щатски $, като износът ни е за 170 млн., заяви Българска национална телевизия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР